01 Etterutdanningskurs samlebilde - Hele

Etter- og videreutdanningskurs defineres i bildet Etterutdanningskurs samlebilde. Et stort antall opplysninger kan knyttes til hvert enkelt kurs. Hvilke som skal med i tillegg til de påkrevde feltene, avhenger av typen kurs.

Etterutdanningskurs samlebilde
Etterutdanningskurs - hele bildet


Bildet kommer primært opp med undervinduer. Ved å klikke på knappen med teksten Hele i høyre marg, forsvinner undervinduene og en rekke nye datafelt kommer til syne. Knappen får da teksten Saml. Klikker man på denne, legges undervinduene tilbake igjen. Merk at den delen som skjules av undervinduene inneholder både obligatorisk felt og felt som er viktige i rapportsammenheng.

Nøkkelinformasjon om kurset

Kurskode og tidskode

Et kurs identifiseres med kurskode og tidskode. Tidskoden gjør at et kurs kan gjentas når det er behov for å definere et nytt kurs med den samme kurskoden og ny tidskode. Tidskoden er et 12-tegns felt hvor man kan legge inn passende verdier for å tidfeste kurset. Man kan godt bruke velkjente verdier som 2002-VÅR, 2002-05 osv, men må da skrive begge ledd i samme felt. Man kan også bruke helt andre verdier som tidsangivelse, for eksempel datoer eller ukenummer for kortvarige kurs siden de tradisjonelle år-termin eller år-måned i mange tilfelle passer dårlig for etter- og videreutdanningskurs. Det er derfor ikke lagt opp en kodeliste for tidskoder.

Navnefelter

I navnefeltene angis kursets navn i forkortet versjon, samt fullt navn på bokmål, nynorsk og engelsk.

Kursets tilhørighet

Det angis stedkode for faglig ansvarlig og administrativt ansvarlig for kurset, slik det gjøres for vanlige emner i bildet Emne.

Epost- og URL-adresse kan oppgis for hvert enkelt kurs. Disse vil også bli overført til EVUweb slik at interesserte kan benytte disse for henvendelser eller nærmere informasjon. Epost adressen benyttes også som avsenderadresse i kvitteringsmail. Dersom det er satt J i feltet Bcc kvittering vil det sendes kopi av kvitteringsmailen for en søker , til denne e-postadressen. Dermed kan det holdes kontroll på antall påmeldte slik at en kan stoppe muligheten for å søke kurset når det er kommet nok søkere/påmeldinger.

Annen nøkkelinformasjon

  • Det er et J/N felt for å markere om kurset er aktivt.
  • I fire uavhengige markeringsfelt angir man om det for et kurs gis Fjernundervisning, Desentral undervisning, Nettbasert undervisninng og Undervisning ved institusjonen. Markering i feltene J/N. Det er mulig å registrere kombinasjoner av disse, som rapporteres til NSD, f.eks. kombinasjon av fjernundervisning og undervisning ved institusjonen.
  • I feltet Kurstype kan man angi om kurset er av typen Etterutdanning eller Videreutdanning. Eventuelt kan andre verdier være aktuelle her. Verdien i feltet avgjør også rapporteringen fra kurset (se bildet Kurstype). Kurset kan også klassifiseres etter Studium.For kurs hvor kurstypen i bildet Kurstype er markert Videreutdanning må feltene i rammen vurderingsrettede kurs fylles ut med Studieprogram, Studierettstatus og Kull.
  • Det er også felt for å angi NUSkode for kurset. Dette brukes til rapportering til utdanning.no.
  • Eksport LMS: Angi her om kurset skal eksporteres til LMS; samt eventuell rommal. Dersom institusjonen har flere LMS, må du angi WS tjeneste-nummer til ønsket LMS her. For mer informasjon om WS tjeneste-nummer, se FS System: WS Tjeneste.
  • Tidsperioden for et kurs angis med datointervall i feltene Kursets varighet. Kursets varighet kan også brukes for å tildele deltagerne konto (på maskin) i en periode og for andre viktige administrative detaljer. Merk også feltet Kursets varighet hvor det angis antall timer kurset varer. Dette er et viktig felt i rapporteringssammenheng. I forbindelse med rapportering vil kurs med ulike tidsangivelser bli klassifisert etter hvilket år de hører hjemme i. Koblingen defineres av brukeren selv i feltet Rapporteringsår og er uavhengig av Tidskoden.
  • Avmerkingsfelt for kontotildeling.
  • Periode for studierett. Studierettsperioden vil kunne avvike fra kursets varighet. I slike tilfeller kan man legg inn periode for studierett.
  • Periode publisering benyttes av rapporten FS200.040 Eksport av studieinformasjon for å angi i hvilken periode informasjon om et kurs skal eksporteres.

Søknad/opptak

For hvert kurs er det mulig å registrere en del parametre som styrer søknads- og opptaksprosessen.

  • Beslutningsprosessen med hensyn til om et kurs skal realiseres vil kunne foregå trinnvis. Første ledd i denne kan være at man angir at kurset Kan tilbys (J i feltet)
  • I feltet Forbeholdt foretak vil en J angi at dette kurset kun er tilgjengelig på EVUweb for foretak som er registrert i underbildet Foretak.
  • Det kan markeres for om det skal kreves fødselsnummer for de som melder seg på kurset. Nei her krever at det ikke er satt J i feltet for krav til fødselsnummer i FS-system.
  • Periode opptak EVUweb2 angir når opplysninger om kurset skal være tilgjengelig fra EVUWeb2.
  • Opptak EVUweb3 er et J/N-felt som brukes for å markere om kurset skal benytte EVUweb3. NB! Hvis det står N i feltet Opptak EVUweb3 og det finnes en rad i underbilde Krav og/eller Tekst, blir faneteksten grønn.
  • Periode opptak EVUweb3 angir når opplysninger om kurset skal være tilgjengelig fra EVUWeb3.
  • Frist søknad er siste søknadsfrist for opptak til kurset. Benyttes av EVUweb. Søknadsfrist må være mindre enn eller lik dato til for kursets varighet.
  • Frist ettersending er siste frist for når søker kan laste opp dokumentasjon til søknaden sin til dette kurset.
  • Svarfrist benyttes av EVUweb, og må være mindre enn eller lik dato til for kursets varighet. Etter svarfrist får ikke søker svart på tilbudet via EVUweb.
  • Trekkfrist er siste frist søker kan trekke søknaden sin til kurset. 
  • Det kan merkes av om de som melder seg (og oppfyller andre kriterier) automatisk skal få tilbud/opptak på kurset.
  • Automatisk jasvar angir at dette er bindende påmelding. På web får derfor søkeren ikke noe spørsmål om bekreftelse etter at opptaket er foretatt.
  • Automatisk meld.vurdering brukes for å indikere om søkere som får opptak også automatisk skal bli vurderingsmeldt til kurset. 
  • Spørreundersøkelse benyttes for å knytte en spørreundersøkelse til et kurs. Spørreundersøkelse har mer avanserte spørrefunksjoner enn det som kan registreres i bildet kursspørsmål. F.eks. kan det benyttes fritekstsvar og flernivå spørsmål hvor svar på et spørsmål kan generere nye spørsmål.

Antall deltagere

Samleopplysninger som inneholder både minimum, maksimum og totaltall for antall deltakere. Feltene benyttes ved rapportering. Alle etterutdanningskurs der rapporteringsår faller innenfor gitt rapporteringsperiode (fra år til år i bildet Etterutdanningskurs) blir tatt med i rapporteringen. Ved telling av studenter tester først om det er oppgitt deltakerantall i bildet Etterutdanningskurs samlebilde. Dersom totaltall er oppgitt, så benyttes det. Sekundært benyttes tall for gjennomført. Dersom ingen av disse to feltene er gitt verdi, foretas det en telling av kursdeltakere ved kurset med verdi J for Opptatt (bildet Kursdeltakelse).

Økonomi

Her registreres samleopplysninger. Feltene oppdateres ikke fra resten av systemet.

  • Deltakerpris vises på EVUweb, men har ingen funksjonalitet ut over dette.
  • Fritak for sem. avgift angir om deltakerne på kurs er gitt fritak for betaling av semesteravgift.
  • i Kommentarfeltet kan saksbehandler skrive inn kommentarer om deltagerprisen.

Saksbehandler, GSK og andre krav

Bildet har felter for å indikere hvem som er saksbehandler for det, om kurset krever GSK og om det finnes andre krav. 
Merk at ved oppdatering av GSK for deltaker blir studentgrunnlag slettet dersom dette eksisterer fra tidligere av.

Felles undervisning

I rammen Felles undervisning kan det registreres emne eller annet kurs som skal ha felles undervisning med dette kurset. Det er lagt på sperre mot å referere undervisningsenhet eller kurs som igjen har referanser videre til en tredje undervisningsenhet/kurs. Informasjon om at undervisningsenhet er referert vises i bildet. Informasjonen benyttes internt i FS kun til informasjon (kan benyttes ved eksport til andre systemer)

 

Publisert 12. mars 2019 13:22 - Sist endret 29. mars 2022 08:05