Feature freeze ALP

16. juni 2023 besluttet Porteføljestyret for utdanning og administrasjon å sette Arbeidslivsportalen i feature freeze. Her følger en status på hva vi har jobbet med å sluttføre og hva feature freeze innebærer for ALP.

Status for teamet arbeid

Teamet har våren 2023 jobbet med å stabilisere løsningen, særlig med hensyn til hvordan den håndterer avtaler og bestillinger knyttet til utløpte avtaler. Oppdraget er nå sluttført med noen siste leveranser som sikrer bedre feilmeldinger til studiestedbrukere når overføring av data til FS feiler, at praksisstedbrukere kan se om de har fått bestillinger på avtaler som ikke lenger er gyldige, og at studiestedbrukere i langt større grad, selv lett kan se og rydde opp i avtaler som ikke er korrekte eller gyldige og bestillinger knyttet til disse. Vi ser god effekt av arbeidet som er gjort i 2022 og 2023 med hensyn til antall RT-saker, som er kraftig redusert. Antallet saker pr. måned i tidsrommet april-august var på 27 saker i fjor og er nede i 9,4 saker i år.

Hva innebærer feature freeze?

Fra nå av retter vi bare produksjonskritiske feil, gjør nødvendig vedlikehold og gir brukerstøtte på Arbeidslivsportalen, mens vi finner utav hvordan vi kan innfase og gjenbruke funksjonalitet i ALP i nye brukerflater i FS. Eventuelle endringsønsker om kommer inn, blir notert med tanke på fremtidig forbedring av funksjonalitet for praksis i FS.

Veien videre

Alternativer for praksis i FS og finansiering av dette kommer opp i Porteføljestyret for utdanning og administrasjon | Sikt i oktober.

Lenker til saken i porteføljestyret i juni er tilgjengelig fra FS beslutningslogg.

Publisert 31. aug. 2023 10:56 - Sist endret 31. aug. 2023 11:05